Daphne Design

FAQ - Vraag en antwoord

Daphne Design

Een van de meest gestelde vragen is, welke kleding dien ik aan te doen tijdens een fotoshoot. Hieronder probeer ik u enkele tips te geven welke u kunt gebruiken ter voorbereiding op de fotoshoot.

 • Less is more! Een fotoshoot vergroot alles, het advies is dan ook om je niet anders voor te doen dan je eigenlijk bent en meer make-up gebruiken bij een fotoshoot
 • Zorg voor schone nagels
 • Poets indien mogelijk je tanden van te voren, etensrechten kunnen onbedoeld achterblijven
 • Zorg dat je haren goed zitten
 • Indien je (snel) last hebt van droge lippen neem dan lippenbalsem mee. Vochtige lippen zien er beter uit op camera
 • Moet je nog naar de kapper? Doe dit dan ongeveer 1 week van te voren. Je bent dan op het moment van de shoot gewend aan je nieuwe kapsel en het ziet er dan niet "net-geknipt" uit.
 • Houd het simel, makkelijk en kreukvrij
 • Doe je niet anders voor dan dat je zelf bent, draag kleding waar jij je prettig voelt
 • Voor groepsfoto’s is het sleutelwoord; harmonie. Dit betekend niet dat iederen het zelfde moet dragen maar stem het wel op elkaar af qua kleuren
 • Egale tinten werken vaak het beste. Pas op met logo's en printjes op je kleding deze trekken namelijk veel aandacht
 • Trek voorafgaand aan de fotoshoot geen strakke kleding aan. Dit kan namelijk aftekenen op je huid en nare (rode) strepen achterlaten
 • Neem indien mogelijk meerdere setjes kelding mee
 • Was indien mogelijk je paard voorafgaand aan de shoot hierdoor ziet hij/zij er in topconditie uit. Is wassen niet mogelijk poets hem/haar dan zorgvuldig
 • Zorg dat het paard mooi getoileteerd is. Denk hierbij aan vlechtjes in de manen (afhankelijk van het ras) voetjes mooi bijgewerkt, pluimpjes uit de oren en de staart mooi uitgekamt
 • Een hoofdstel met gecombineerde of hoge neusriem staat bij de meeste paarden het mooiste. Zorg dat het tuig schoon is. Vervang de teugels door bijvoorkeur door een hengstenketting
 • Voor wat extra (subtiele) glans kun je eventueel een beetje olie rondom de ogen en neus smeren.
 • Neem een extra handje mee. Een extra hulp bij je paard is altijd fijn, deze persoon kan ook helpen met het afleiden van het paard zodat de oortjes rechtop staan
 • Plan geen verlichtingen na de fotoshoot. Een paard is onvoorspelbaar hierdoor kan de shoot uitlopen

Het is altijd mogelijk om achteraf extra foto’s te bestellen. LET OP, het achteraf bijbestellen van extra foto bestanden is duurder dan wanneer u van te voren er voor kiest om meerdere foto’s af te nemen dan in het standaard pakket.

Daphne Design heeft standaard fotoshoot pakketten met ieder zijn eigen prijs. U kunt extra’s voorafgaand aan de fotoshoot bijkopen. Voor een actuele overzicht van de prijzen kijkt u bij Fotoreportages en voor tarieven voor bruidsfotografie kijkt u bij Bruidsreportages.

De foto’s zullen altijd voorzien worden van professionele nabewerking. Hierbij wordt rekening gehouden bij portret foto’s met eventuele oneffenheden in het gezicht en bij dieren fotografie zal wanneer mogelijk storende halsters, halsbanden en touwen worden weggewerkt.

Heeft u op korte termijn een fotograaf nodig neem dan gerust contact op. Ik ga dan kijken wat ik voor u kan betekenen.

Indien er slecht weer voorspeld is zullen we in de aanloop naar de fotoshoot contact hebben of we de fotoshoot op de geplande datum door laten gaan ja of nee. Indien we besluiten de fotoshoot te verplaatsen i.v.m. slechte weersvoorspellnig dan worden er geen extra kosten in rekening gebracht. Indien u in de aanloop naar de fotoshoot ervoor gekozen heeft de fotoshoot niet te veprlaatsen en het blijkt toch erg slecht weer waardoor de fotoshoot niet door kan gaan dan zult u 20% van de reportage kosten vergoeden (dit is exclusief eventuele bijgekochte fotobestanden).

Wanneer de fotoshoot heeft plaatsgevonden ontvangt u binnen 2 tot 3 werkdagen een voorproefje per mail. De overige foto’s zullen binnen 3 weken (15 werkdagen) toegestuurd worden via WeTransfer (e-mail) indien u de foto’s liever op USB of CD wilt ontvangen dan is dit mogelijk tegen een kleine bijbetalen.

Indien u een fotoshoot boekt bij Daphne Design dan gaat u er automatisch mee akkoord dat de foto’s ingezet kunnen worden ter promotie. Mocht u om welke reden dan ook dat Daphne Design de foto’s niet online publiceert dan wel gebruikt ter promotie dat kunt u dit uiteraard aangeven. Wij respecteren uw keuze en zullen de foto’s niet online plaatsen.

Binnen 2 tot 3 werkdagen zult u een voorproefje ontvangen per mail van de fotoshoot, de overige foto’s kunt u binnen 3 weken (15 werkdagen) ontvangen.

Van week 32 tot week 36 is uw buik het mooiste, dit is dan ook de beste tijd om een zwangerschapsreportage te laten plaatsvinden. Indien u in verwachting bent van een meerling dan ligt het advies tussen week 28 en week 32. Uiteraard bent u zelf vrij in het bepalen van het geschikte moment.

Nee, Daphne Design beschikt niet over een eigen studio. Dit betekend dat de fotoshoots plaats vinden op locatie (naar keuze), ik maak hierbij gebruik van natuurlijk (dag)licht.

De foto’s gemaakt door Daphne Design zijn geschikt om te verwerken in een geboortekaartje. Indien u wilt dat de foto’s hiervoor gebruikt gaan worden geef dit dan tijdig aan zodat de foto’s sneller bewerkt worden en u deze tijdig ontvangt.

Wanneer u kiest voor een combinatieshoot (zwangerschap en newborn) kunt u dit vooraf aangeven. Eerst plannen we een afspraak voor de zwangerschapsreportage. Zodra u bevallen bent van uw zoon/dochter neemt u dan binnen 2 tot 3 dagen contact met mij op zodat we een afspraak kunnen inplannen voor de newborn shoot.

Houdt er rekening mee dat kleine mensjes snel veranderen! Het is dan ook aan te raden de newborn te laten plaats vinden binnen 14 dagen na de bevalling.

Daphne Design heeft geen printstudio en laat de producten door een extern proffesioneel bedrijf drukken. Hier zijn tal van mogelijkheden, denk hierbij aan een foto op canvas, hout of acryl maar ook foto’s op mokken en placemats behoren tot de mogelijkheden.

Indien u foto’s afgedrukt wilt hebben dient u deze vooraf te betalen. Dit zodra wij het product na kwaliteitscontrole meteen naar u kunnen doorsturen zodat u het eindresultaat snel in handen kunt hebben.

Nee het is niet mogelijk om te binnen. Indien u per bankoverschrijving wilt betalen dan ontvang u een betaalverzoek welke u middels iDeal kunt betalen.

Daphne Design heeft geen standaard openingstijden, wij werken namelijk enkel op afspraak.

Website door Daphne Design