Fotoshoots

Voor de fotoshoot
Wanneer je een fotoshoot bij mij hebt geboekt gaan we samen kijken naar een geschikte datum en een mooie locatie waar de shoot zal gaan plaatsvinden. Soms heb je een idee in je hoofd wat je zelf graag zou willen, geef dit dan ook aan! Samen kunnen we een sfeerbeeld maken waar je ideeën in zetten welke we willen verwezenlijken tijdens de fotoshoot. Zo wordt de shoot helemaal zoals jij het wilt!

Bij een locatie kun je denken aan de volgende locaties:
- Bos
- Heide
- Zandvlakte
- Manege
Noem zo maar op! Er zijn tal van mogelijkheden. Wat in mijn ervaring het fijnste is om mee te werken is een rustige omgeving waardoor jij en/of je dier zich op zijn/haar gemak voelt.

Mijn dier is er klaar voor de fotoshoot
Bij aankomst is het fijn als de dieren al verzorgt zijn en klaar voor de shoot. Denk er dus aan dat ze gepoetst zijn. Eventueel kun je wat babyolie op zijn/haar neus/lichaam voor wat extra glas. Kleine vlekjes, haren die verkeerd vallen of in de war zitten zijn dingen die op een foto terug te zien zijn. Dit kan soms erg storend werken. Denk naast verzorgen van de vacht van jou dier ook aan het schoonmaken van eventueel tuig of speeltjes welke je voor de fotoshoot wilt gebruiken.

Als je dier klaar staat dan kom ik eerst even kennis maken met je dier. Het is natuurlijk niet niets ineens een vreemd persoon met een grote camera. Ik vindt het belangrijk dat iedereen op zijn/haar gemak is bij de fotoshoot.

Je kind, jij zelf bent klaar voor de fotoshoot
Niet alleen voor dieren maar ook voor jezelf of je kind is het belangrijk er netjes uit te zien tijdens de fotoshoot. Zorg voor schone kleding, dat je make-up mooi is maar ook dat je haren zitten zoals jij het wilt. Alle oneffenheden zoals haren die in de weg zitten of vlekken in de kleding kunnen opvallen op de foto's. Zorg er dus voor dat jij/je kind er uitziet op je best.

De dag is aangebroken
Nadat we kennis hebben gemaakt gaan we op de gewenste locatie ons eerste plekje opzoeken waar we gaan beginnen met foto's maken. We beginnen met portret foto's dit zodat je rustig kunt wennen aan het idee van een camera. Dit kan in het begin namelijk wat onwennig aanvoelen. Ook voor de dieren is het belangrijk eerst portret te doen.

Wanneer we foto's maken van je dier is het mogelijk om na de serie portretfoto's nog losgooi of rijfoto's te maken. De reden dat we eerst de portret foto's doen is omdat als je eenmaal actie foto's hebt gemaakt en je dier is bezweet vallen de zweetplekken erg op bij de foto's. Denk er bij portretfoto's van je dier aan dat je dier ontspannen is, dus geen strakke lijnen en niet te veel correctie. Een dier gaat zich snel vervelen na vele correcties en gespannen lijnen. We gaan natuurlijk voor leuke spontane foto's!

Wanneer krijg ik de foto's te zien?
Binnen 2 dagen krijg je een voorproefje thuis gestuurd, dit zijn tussen de 2 à 5 foto's. De rest van de foto's zullen binnen 3 weken na de shoot volgen en krijg je via de mail (Wetransder) thuisgestuurd. Liever de foto's op CD dan kan dat tegen een bijbetaling van €5,00.

Daphne Design
Een afspraak maken of vraag stellen?
Daphne Design

© Daphne Design, Fotografie & Vormgeving 2016
Lees altijd eerst onze voorwaarden voordat je gebruikt maakt van de diensten van Daphne Design.
Flexibel · Jong · Allround · Fotografie · Grafisch vormgeving · Interactieve vormgeving · Liefde voor het vak