I love setjes

Wie houdt er nou niet van setjes? Ik wil het liefste alles passend bij elkaar hebben. Bij ieder dekje wil ik bijpannende beschermers of bandages, en bijpassend oornetje en bijpassende springschoenen. Daarom ook nu weer een leuk setje van CS Horse & Design in de sportlight!

Dit keer een setje van een super gave kleur! Geen bordeaux rood en geen fel rood… maar rood, cherry rood een mooie donkere kleur rood. Wauw I’m in love!!

Benieuwd? Lees dan snel verder!

Oornetje

Het oornetje van CS Horse & Design heeft een super fijne pasvorm en past ook nog eens perfect bij de volledige collectie! Het is tevens voorzien van 2 handige klittebandjes waarmee je het oornetje vast kunt maken aan het hoofdstel. Super handig tijdens het rijden want zo weet je zeker dat je hem niet gaat verliezen! Daarnaast het het oornetje voorzien van een mooie afgewerkte bies en een rij steentjes, super sjiek dus! Ook heeft dit oornetje een mooie suède vlak waardoor deze perfect past bij de rest van dit setje!

Wist je dat oornetjes ervoor zorgen dat je paard minder last heeft van omgevingsgeluid wat er weer voor zorgt dat jouw paard zich beter kan concetreren? Ik wist dit niet, een oornetje is dus erg nuttig! Mijn paard is gelukkig niet heel schrikkerig maar voorkomen is beter dan genezen. Ik vind het dan ook fijn een oornetje te gebruiken bij buitenritten en op onbekend terrein, je weet namelijk nooit wanneer je ‘gekke’ geluiden hoort en je paard schrikt. Het is natuurlijk geen garantie dat je paard niet kan schrikken, want ook met oornetje op moet je gewoon op blijven letten op je paard en de omgeving.

Dressuur dekje

Het suède dekje is een stuk dunner dan bijvoorbeeld het glitter dekje van CS maar toch voelt deze net zo stevig aan! De suède stof voelt super zacht en is voorzien mooie stiksels. De rand van het dekje is voorzien van een dubbele bies, in het geval van mijn dekje 1 zilveren koord en 1 cherry koord. Naast deze mooie sierkoorden heeft het dekje ook lusjes om aan het zadel te bevestigeren, deze zijn een stuk korter en passen daarom bij mijn zadel niet om de singelstoten en zijn ze te lang om aan de D-ringen van het zadel te bevestigen. Gelukkig past mijn zadel goed waardoor deze ook zonder deze lussen te gebruiken goed op mijn paard i.c.m. dit dekje.

Het fijne aan het dekje van de suède collectie is dat deze een bescherming heeft onder aan het zadel bij de singelstoten. Hier een een stevig stuk stof bevestigd waardoor deze het dek beschermd tegen beschadigingen. Erg fijn natuurlijk want zo blijf het dekje nog langer mooi!!

Springschoenen

Ook de springschoenen uit de suède collectie zijn voorzien van mooie suède stof en bontje! Dankzij de klittenband zijn de springschoenen gemakkelijk in gebruik. Omdat ik ze vaak gebruik bij buitenritten worden ze snel vies. Ik heb ze nog niet gewassen en ben dan ook benieuwd hoe de springschoenen zich houden na enkele keren wassen. Je leest hire later meer over in een nieuwe blog!

Gebruik jij springschoenen?
Echt springen doe ik niet met mijn paard, mijn paard draagt geen ijzers en tikt zichzelf niet aan. Nu zou je denken dat ik dus geen springschoenen hoef te dragen. Toch vind ik het fijn om bij mijn paard springschoenen om te doen. Ik ga vaak op buitenrit met mijn haflinger. Ze kan soms extreem enthousiast zijn en wil dan gaan en genieten. Ik zou niet willen dat ze zichzelf zou verwonden. Preventief draag ik dan ook graag springschoenen om eventuele verwondingen te voorkomen. Mijn paard vindt het leuk om over een boomstam te springen ik zou het niet leuk vinden als ze tijdens een ‘onschuldige’ sprong zichzelf zou verwonden. 

Conclusie

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik heel veel liefde heb voor de collectie van CS Horse & Design. Deze prachtige paardenuitrustig van goede kwaliteit en ziet er ook nog een super gaaf uit, past goed en blijf mooi! Zoals eerder aangegeven ben ik echt benieuwd hoe de suède stof zich blijft houden nadat het een aantal keer in de wasmachine is geweest. Zodra mijn paard het gedragen heeft blijft het niet lang schoon, haha! Wil jij ook weten hoe de producten zich houden na enkele wasbeurten? Like mij op Facebook zodat jij op de hoogte gehouden wordt van mijn nieuwe blog.

Is dit setje ook iets voor jou?

Bekijk dit setje en andere producten op de website van CS Horse & Design.