Satijnen setje.

Wauw, ik blijf mij telkens verbazen over de collectie van CS Horse & Design. Vandaag ga ik het hebben over de satijnen collectie (dekje, dressage boots (peesbeschermers) en springschoenen).

Benieuwd? Lees dan snel verder!

Satijnen dekje

Allereerst wat een prachtige stof is dit. Dit dekje oogt neutraal waardoor het mooi zal staan op verschillende paarden maar heeft toch het dekje die special touch die je van CS gewent bent. Er lijkt wel een metallic shimmer op te zitten. Ik heb het grijze dekje er hier zitten gouden, witte en zilveren effecten op te zitten maar het zilver lijkt ook wel weer een beetje blauw maar dat hangt natuurlijk van de lichtinval af.

Het dekje is van super fijne zachte stof aan de buitenkant en een stevige zachte stof aan de binnenkant. Ondanks dat het dekje wat dikker is ligt deze perfect onder het zadel en schuift hij niet! Het dekje is afgewerkt met een mooie (in mijn geval zilveren) bies en de buitenste rand in mooi omgestikt zodat deze doorloopt naar de binnenkant. 

Het dekje is voorzien van singellussen met klittenband, deze zijn langer dan standaard waardoor deze precies om mijn singelstoten heen passen. Ook onderaan het zadel is er een lus waar mijn singelstoten door kunnen hierdoor voorkom je de kans op schuiven van het zadel.

Dressage boots

Peesbeschermers zijn ontwikkeld ter bescherming van de pezen van jou paard/pony. Zo zijn er diverse soorten en modellen te koop. Heb jij de dressage boots al gezien van CS Horse & Design? Deze zijn gemaakt van dezelfde stoffen als de dekjes, hierdoor kun jij jouw setje voor het paard helemaal compleet maken! Nu zou je kunnen denken ‘als het dezelfde stof is als het dekje dan bied het toch niet de juiste bescherming?’ dat is dus niet waar! Aan de buitenkant heeft het dezelfde stof als het dekje maar de techniek erachter zorgt ervoor dat de dressage boots toch de juiste bescherming kunnen geven daar waar het moet.

De dressage boots zijn voorzien van klittenbandsluiting (3 stuks) hierdoor kun je zelf bepalen hoe strak je deze om de benen van jouw paard doet. Houd er rekening mee dat je ze niet te strak om doet, je wilt natuurlijk niet de doorbloeding afremmen, De klittenband stukken zitten vast een een elastische band, deze band geeft genoeg rek maar is tegenlijkertijd ook stug genoeg om de boots op de plaats te houden tijdens het rijden. De binnenkant van de boots zijn voorzien van bont.

Wist je dat,
de dressage boots geleverd worden in een handig tasje? Zo kun je ze makkelijk meenemen naar stal!

Springschoenen

Hoe gaaf is het om ook springschoenen te hebben in dezelfde stijl als het dekje en de peesbeschermers?! Ik vind het echt super tof!

Gebruik jij springschoenen?
Springschoenen worden voor verschillende redenen gebruikt. De meest voorkomende is bescherming van de hoeven tijdens een springparcours/training. Een paard kan namelijk met de hoeven tegen de balk aantikken en je wilt natuurlijk niet dat je paard zich blesseerd. De springschoenen van CS Horse & Design zijn voorzien van een extra zachte schapenvacht rand van ongeveer 2 cm en een dikke neopreen binnenvoering. Dankzij een brede dubbele klittenbandsluiting kun je deze springschoenen gemakkelijk bij jouw paard omdoen.

Conclusie

Een mooi stevig zadeldek met een neutrale kleur en toch net even anders, ik hou ervan! Het staat super op mijn paard en het paard van een vriendin en ligt ook nog eens perfect onder het zadel. Het is een wat dikker dekje maar toch gaat mijn paard er niet extra van zweten, wat ik natuurlijk zelf erg pretting vind.

Ik vind de dressage boots van CS Horse & Design heel fijn! Ze zijn niet zwaar en sluiten mooi aan om de benen. Dankzij de klittenband zijn ze makkelijk in gebruik. Als ze net nieuw zijn, zijn ze nog wat stug, ze zitten namelijk ‘plat’ in de verpakking en niet gebogen. Het voordeel hiervan is dat jet niet vast zit aan een vooraf bepaalde ronding. Hierdoor vormt hij zich goed naar het been van het paard.

De springschoenen sluiten mooi aan en geven de bescherming die nodig is. Doordat de buitenkant ook nog eens van een zelfde stof is gemaakt maakt dit het setje echt compleet.

Mijn nieuwste berichten

Touwhalster Infinity (HHIC)

Touwhalster Infinity (HHIC)

Fleece dekens met glitter!

Fleece dekens met glitter!

Nieuwe collectie; Metallic

Nieuwe collectie; Metallic

I love setjes

Satijnen setje

Satijnen setje

{"slide_show":"5","slide_scroll":1,"dots":"false","arrows":"false","autoplay":"false","autoplay_interval":2000,"speed":300,"loop":"false","design":"design-1"}