Werkwijze

Leuk een fotoshoot, hoe nu verder?

Via mijn website, Facebook of misschien wel Instagram heb ik jouw aandacht getrokken, super leuk! 

Op mijn website en met name deze pagina vertel ik kort hoe een fotoshoot in zijn werk gaat. Indien je na het lezen van deze pagina nog vragen hebt neem dan vrijblijvend contact met mij op of bekijk ‘De meest gestelde vragen‘ of het antwoord op jouw vraag daar tussen staan.

Leg de momenten van vandaag vast
die jouw hart morgen zullen inspireren.

Mijn werkwijze
Een fotoshoot in het kort

Fotoshoot boeken

Leuk dat je hebt besloten een fotoshoot te boeken bij Daphne Design & Fotografie. Hoe een fotoshoot eruit gaat zien is altijd persoonlijk, iedereen heeft namelijk andere wensen. Kies daarom een van mijn fotoreportage pakketten die het beste bij jou past. Weet je niet welk pakket het beste past bij jou past? Neem dan vrijblijvend contact op en ik help jou bij het maken van d juiste keuze.

Het boeken van een fotoshoot kan via het formulier op deze pagina via per mail door te mailen naar daphne-design@hotmail.com. Indien je nog vragen hebt stel deze dan gerust.

Voorbereiding

De fotoshoot is pas een succes al jij tevreden bent. Een goede voorbereiding is dan natuurlijk extra belangrijk. In mijn blog heb ik enkele berichten geplaatst met tips voor de voorbereiding op een fotoshoot.

De locatie

Om te beginnen gaan we samen op zoek naar een passende locatie. Dit kan bijvoorbeeld een weiland zijn die omringd is door bomen of bijvoorbeeld een mooi natuurgebied. De mooiste locaties zijn soms dichterbij dan je denkt. 

Wanneer je een bepaalde stijl in gedachten hebt is het belangrijk dat de locactie hierbij aansluit. De locatie is namelijk een belangrijke factor voor de sfeer die in de foto te zien is. Twijfel je of de locatie geschikt is? Stuur gerust foto’s door van de omgeving. Indien de locatie in de buurt is kom ik graag langs om te kijken naar de mogelijkheden zodat we op de dag van de fotoshoot niet voor een verassing komen te staan.

De fotoshoot

Yes, het is zover! Het is de dag van de fotoshoot.  

Jouw wensen staan centraal. Of je nu een foto wilt van alleen jouw dier, samen met je beste vriend(inn)en, een close-up of misschien wil je wel totaal iets anders. De opties zijn eindeloos en jij bepaalt samen met de mij het eindresultaat.

Tijdens de fotoshoot zal er op verschillende manieren gefotografeerd worden, denk hierbij aan portret foto’s maar ook full-body foto’s. Gemiddeld duurt een fotoshoot 1 á 2 uur (dit is afhankelijk van het gekozen pakket). 

Na de fotoshoot kun jij weer lekker uitrusten en ga ik aan de slag met alle foto’s.

Jouw online album

Ik ga aan de slag met de foto’s; ze worden veilig opgeslagen, zorgvuldig geselecteerd en gearchiveerd voor tenminste 1 jaar.

Als fotograaf vind ik het belangrijk dat jij optimaal kunt genieten van al jouw foto’s. Om dit doel te kunnen bereiken krijg jij een persoonlijk online fotoalbum waar jij zelf de foto’s mag uitkiezen!

Binnen enkele dagen (maximaal 5 werkdagen) na de fotoshoot ontvang jij per mail een link en wachtwoord naar jouw persoonlijke keuzealbum met hierbij een voorproefje, het voorproefje word door mij uitgekozen. Vervolgens kun jij rustig op je gemakt de foto’s bekijken en de resterende foto’s van het pakket uitkiezen. 

Kies jij meer foto’s dan in pakket zitten? Geen probleem! Het is altijd mogelijk om extra foto’s bij te bestellen. Vervolgens ga ik (nadat de betaling van de eventuele extra foto’s is voldaan) al jouw gekozen foto’s met zorg tot in de puntjes nabewerken.

Het resultaat

De keuze is gemaakt, nu ga ik aan de slag om alle foto’s met zorg tot in de puntjes na te bewerken. Je ontvangt dan ook zo snel mogelijk alle foto’s in je mailbox! Meestal is dat binnen 3 weken (15 werkdagen). Alle foto’s worden verstuurd middels WeTransfer dit om de kwaliteit van de foto’s te kunnen garanderen. 

Heb je de foto’s ontvangen?
Nu kan jij genieten van de herringering die we samen gemaakt hebben.

Wist je dat je achteraf altijd nog fotoproducten kunt nabestellen zoals bijvoorbeeld fotoafdrukken? Leuk om op te hangen in bijvoorbeeld je woonkamer maar ook leuk om cadeau te doen.

Tot in de punten
Van de ‘klik’ tot eindresultaat

Na de ‘klik’ van de camera is een foto vaak nog niet af.  Het komt namelijk geregeld voor dat er achteraf nog oneffenheden te vinden in de foto die tijdens de fotoshoot niet opvallen. Door de foto’s na te bewerkingen worden de kleuren hersteld, contrasten waar nodig versterkt en meer levendigheid aan de foto toegevoegd.

Foto's op internet

Alle foto’s die jij hebt ontvangen zijn voorzien van logo. Alle foto’s welke voorzien zijn van logo mogen online gedeeld worden op social media, met familie en vrienden of op jouw website. Alle foto’s die gedeelt worden dienen in orginele staat te zijn, dus zoals ik deze naar jullie gestuurd heb. De foto’s mogen niet nabewerkt worden en ook niet worden voorzien van de filters van social media.

Als fotograaf vind ik het leuk om te lezen wat andere van de foto’s vinden. Ik vind het dan ook leuk als je mij op social media tagt in de foto.

Naast foto’s met logo is het ook mogelijk om foto’s zonder logo te ontvangen. Alle foto’s zonder logo mogen nooit zonder schriftelijke toestemming online gedeelt worden.

AVG- privacywet

Bij het boeken van een fotoshoot ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden en geef je mij toestemming om de resultaten uit de fotoshoot online de plaatsen. Omdat ik jullie privacy respecteer ontvang je na afloop van de fotoshoot een formulier welke je dient in te vullen. Hierop kun je aangeven of de foto’s online gepubliceerd mogen worden ja of nee. Bij het niet invullen van het formulier geef je automatisch toestemming voor het publiceren van jouw foto’s.

Let op, dieren hebben geen portretrecht. Foto’s van dieren mogen ten alle tijden online geplaatst worden. Ook zonder toestemming van de eigenaar. Uiteraard heb ik respect voor jouw mening en probeer ik hier altijd rekening mee te houden.

Reiskosten

Reiskosten binnen een straal van 10 kilometer worden niet meegerekend (m.u.v. een portfolio shoot hierbij wordt altijd een reiskostenvergoeding gevraagd). De reiskosten bedragen € 0,20 per kilometer tot de gekozen locatie en terug.

Wil jij weten hoeveel reiskosten jij moet betalen voor een fotoshoot? Neem dan contact op en je krijgt van mij de juiste prijs toegestuurd.

Foto's op lange termijn

Daphne Design & Fotografie bewaart alle foto’s voor een langere tijd. Het is dus mogelijk om op een later moment foto’s uit een fotoshoot bij te bestellen. Om een bestelling door te geven kun je het beste mailen naar daphne-design@hotmail.com.

De foto’s blijven tenminste 1 jaar in bewaring.

Enthousiast geworden?

Fotoshoot boeken

Lijkt het jouw leuk om een fotoshoot te boeken of wil je graag meer informatie? Neem dan gerust (vrijblijvend) contact met mij op. Ik ben benieuwd naar jullie wensen en ideeën.

Laten we afspreken!

Via het boekingsformulier kun je gemakkelijk en snel een plekje reserveren in mijn agenda.

Heb je nog vragen? Ask away!