Algemene voorwaarden

Daphne Design & Fotografie

Welkom bij Daphne Design & Fotografie

Algemene voorwaarden

Wanneer je kiest voor Daphne Design & Fotografie zijn er altijd algemene voorwaarden van toepassing. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle producten en diensten van Daphne Design & Fotografie. Wanneer je een product aanschaft of een fotoshoot boekt dan ga je automatisch (stilzwijgend) akkoord met deze algemene voorwaarden. Lees deze daarom ook altijd goed door om misverstanden te voorkomen.

Heb je na het lezen van deze voorwaarden nog vragen, zijn er dingen niet duidelijk of ben je het ergens niet mee eens? Geeft dit dan voorafgaand aan de fotoshoot of aankoop van het product schriftelijk door. Dit kan door te mailen naar info@daphne-design.nl

Wanneer je kiest voor Daphne Design & Fotografie dan kies je automatisch voor een bepaalde stijl. In mijn portfolio krijg je een indruk over hoe de foto’s eruit zouden kunnen komen te zien. Bij het boeken van een fotoshoot ga je automatisch akkoord met mijn stijl van fotograferen en bewerken. Als fotograaf kies ik bij het bewerken van de foto een stijl die aansluit bij mijn werkwijze maar ook goed past bij de gemaakte foto’s.

Indien je graag persoonlijke aanpassingen zou willen (afwijkend van mijn standaard) dan is dit op aanvraag mogelijk. Houdt er wel rekening mee dat dit mogelijk extra tijd met zich meebrengt. De kosten hiervan zullen op basis van nacalculatie in rekening gebracht worden.

Als fotograaf sta ik heel dicht bij mijn klanten, vooral als de fotoshoot een erg persoonlijk of emotioneel is. Ik vind het dan ook belangrijk te werken met onderstaande gedragsregels:
 • Ik hecht veel waarde aan een goede, positieve, professionele sfeer waar men elkaar met respect behandeld zowel voor, tijdens als na het fotograferen. Op deze manier blijft het voor iedereen een leuke belevenis en helpt dit mee in een geslaagde fotosessie.
 • Wanneer de klant om welke reden dan ook voorafgaand of tijdens fotoshoot respectloos is of de sfeer verpest dan zal de samenwerking/fotosessie voortijdig en zonder compensatie worden beëindigd.

Respect, aandacht en waardering

We zijn allemaal echte mensen!

Wijzigen

 • Wanneer je een fotoshoot hebt geboekt dan heb je gekozen voor een bepaald pakket. Wil je na het boeken jouw pakketkeuze aanpassen of wil je extra dingen bijboeken geeft dit dan tijdig aan zodat hier in de planning rekening mee gehouden kan worden.
 • Bij het boeken van een fotoshoot bij Daphne Design & Fotografie wordt er altijd een (niet terugbetaalbare) aanbetaling gevraagd. Een goede fotoshoot vergt een goede voorbereiding. Nog voor de fotoshoot plaatsvind ben ik al enige tijd bezig met de voorbereidingen hiervan. Het restant van de kosten dient voorafgaand aan de dag van de fotoshoot te worden voldaan.
 • Is er onverwachts iets tussen gekomen, geen probleem! Het is mogelijk om tot 14 dagen voorafgaand aan de fotoshoot de fotoshoot te verzetten naar een andere datum. 

Annuleren

 • Wil je jouw fotoshoot helemaal annuleren? Erg jammer natuurlijk, maar dit kan gebeuren. Ongeacht hoelang het nog duurt voor de fotoshoot plaatsvind de aanbetaling vervalt volledig, deze kan dus NIET worden terugbetaald.

Overmacht

 • Mocht er sprake zijn van overmacht, door een gebeurtenis waar wij geen invloed op hebben (denk hierbij aan uitval apparatuur, ziekte fotograaf, stort regen, stroomuitval, etc.) en kan hierdoor de fotoshoot niet door doorgaan? Dan zal de fotoshoot verzet worden op een ander moment plaatsvinden. Dit gebeurt altijd in overleg.

Helaas is het niet mogelijk een fotoshoot te boeken inclusief haar en make-up. Hiervoor verwijs ik je graag door naar een kapperszaak of MUA. Ik help uiteraard graag mee met het zoeken naar een geschikte hairstylist of visagist. Indien je een visagist en/of hairstylist wilt meenemen naar de fotoshoot is dat geen probleem, deze persoon is meer dan welkom! Het is echter wel handig om haar en make-up te doen voordat je naar de shootlocatie komt.

Daphne Design & Fotografie beschikt over een kleinschalig assortiment jurken. Het is mogelijk om tijdens een fotoshoot hier gebruik van te maken. Het assortiment kleding is beperkt, dus vraag tijdig naar de mogelijkheden.

Levering van de foto’s.

 • Binnen 3 werkdagen na de fotoshoot ontvang je een keuzegalerij waar jij jouw favoriete foto’s kunt uitkiezen.
 • De door jouw gekozen foto’s worden binnen 3 weken na het doorgeven dan de definitieve keuze toegestuurd per mail.
 • Afhankelijk van jouw gekozen pakket worden de foto’s digitaal toegestuurd met of zonder logo. Deze foto’s ontvang je doormiddel van een link na WeTransfer is om de kwaliteit van de foto’s te kunnen blijven garanderen. Download de foto’s zo snel mogelijk na het ontvangen van deze link in namelijk maar 7 dagen geldig. Hierna vervalt deze link en is het niet meer mogelijk de foto’s te downloaden. Stuur in dat geval een e-mail voor een nieuwe link.
 
Spoed levering
Heb je de foto’s op korte termijn nodig? Dan is het mogelijk een spoedaanvraag te doen (mits de planning dit toelaat). Voor een spoedaanvraag worden extra kosten in rekening gebracht. Hoeveel dit is dat is afhankelijk van het aantal foto’s. Mocht je voor een spoedlevering willen kiezen dan ontvang je de foto’s binnen 3 werkdagen.
 

Bewaartermijn.
De foto’s blijven tot maximaal 1 jaar bewaard. Hierna behoud ik het recht deze bestanden definitief te verwijderen. Bij verlies van de foto’s kan ik dus geen garantie geven deze 

Onbewerkte (resterende) foto’s uit een fotoshoot worden nooit verstrekt. Het is wel mogelijk extra foto’s bij te kopen. Kijk hiervoor bij mijn ‘Upgrades a la carte‘ voor de mogelijkheden.

Ik vind het altijd erg leuk om de foto’s die gemaakt zijn tijdens een fotoshoot te kunnen delen met andere.

Vind jij het niet erg dat jullie foto’s gebruikt worden voor promotionele doeleinden (website, portfolio, social media, drukwerk etc.)? Super leuk, jullie foto’s kunnen namelijk andere inspireren. Uiteraard krijg jij altijd eerst te foto’s te zien voordat ze ingezet worden ter promotie. 

Jouw foto’s liever niet online

Géén probleem!

Als jullie het niet fijn vinden dat jullie foto’s gebruikt worden voor promotionele doeleinden dan kunnen jullie dit uiteraard aangeven bij het boeken.

Ik heb eerst toestemming gegeven maar wil ze nu toch liever niet online, wat nu?
Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je na een tijdje toch liever niet hebt dat de foto’s gebruikt worden ter promotie. Stuur mij in dat geval een berichtje.

Een cadeaubon van Daphne Design & Fotografie blijft zolang ik actief ben geldig en is niet inwisselbaar voor contanten.

Mocht er ondanks mijn inspanningen voor een succes resultaat toch onvree zijn over de resultaten dan wel de manier van werken laat het mij dan direct weten. Ik vind het erg belangrijk dat jij met een tevreden gevoel terug kunt kijken op de fotoshoot. Mocht je om welke reden dan ook niet tevreden zijn dan ga ik graag met jou in gesprek om te kijken naar een passende oplossing.

 • Algemene voorwaarden: onderhavige Algemene voorwaarden van Daphne Design & Fotografie.
 • Diensten: alles wat Daphne Design & Fotografie binnen het kader van verstrekte opdrachten maakt en/of onderneemt, waaronder het tot stand brengen van ontwerpen.
 • Je/jij/klant: ieder (rechts)persoon met wie Daphne Design & Fotografie een opdracht aangaat dan wel een aanbieding doet.
 • Opdracht: al hetgeen tussen jou en Daphne Design & Fotografie is overeengekomen.
 • Ontwerp: een ontwerp van websites, huisstijlen, foto’s, video’s en iedere andere vorm van beeldmateriaal geproduceerd door Daphne Design & Fotografie.
 • Daphne Design & Fotografie: de opdrachtneemster die de diensten aanbiedt en uitvoert en ingeschreven staat bij de KVK onder nummer 94301158.
 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes, aanbiedingen, facturen, werkzaamheden, overeenkomsten en levering van diensten en/of producten door of namens Daphne Design & Fotografie.
 2. Deze algemene voorwaarden mogen op ieder gewenst moment aangepast worden door Daphne Design & Fotografie.
 3. De algemene voorwaarden op de website van Daphne Design & Fotografie is altijd de meest actuele voorwaarden.
 4. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle rechtsbetrekkingen tussen Daphne Design & Fotografie en de klant
 1. Alle aanbiedingen en/of offertes van Daphne Design & Fotografie zijn ten allen tijde vrijblijvend en maximaal één maand geldig, tenzij in anders is aangegeven.
 2. Opdrachten (en wijzigingen) komen tot stand door een schriftelijke bevestiging van Daphne Design & Fotografie.

Deze algemene voorwaarden zijn voor het laatst aangepast in juli 2024

Let's connect

Handige linkjes

© Daphne Design & Fotografie 2022   |   Made with ♡   |   Algemene voorwaarden