Meest gestelde vragen

Vragen over Daphne Design

Antwoord op de meest gestelde vragen

Staat jouw vraag er tussen?

De duur van een fotoshoot is afhankelijk van het gekozen pakket en je specifieke wensen. Over het algemeen duurt een fotoshoot tussen de 60 en 90 minuten*, maar dit kan langer of korter zijn, afhankelijk van de omstandigheden.

* LET OP, het budget pakket is maar 30 minuten! Hierbij is géén uitloop.

Standaard vind een fotoshoot plaats op een locatie naar keuze. Samen zullen we de locatie kiezen die past bij jouw wensen en ideeën.

Voorbeelden van locaties kunnen zijn: buiten in de natuur, dorp of stad, bij jou thuis of bijvoorbeeld in de pop-up studio.

Je hoeft je geen zorgen te maken over het bedenken van poses. Tijdens de fotoshoot zal ik je begeleiden en aanwijzingen geven om de beste poses en expressies te krijgen. Ik zal ervoor zorgen dat je je op je gemak voelt voor de camera en dat je er op je best uitziet.

Ja, absoluut! Huisdieren zijn meer dan welkom. Houd er wel rekening mee dat het handig kan zijn om iemand mee te nemen die voor je huisdier kan zorgen wanneer het niet op de foto staat, zodat jij je volledig kunt concentreren op de shoot.

Het is belangrijk om kleding te dragen waarin jij je comfortabel en zelfzeker in voelt. Ik raad je aan om outfits te kiezen die passen bij de stijl en sfeer die je wilt creëren. Het kan ook nuttig zijn om verschillende setjes mee te nemen, zodat je tijdens de shoot kunt wisselen.

Na de fotoshoot ga ik aan de slag met het selecteren van de beste foto’s. In de meeste gevallen ontvang je de keuzegalerij binnen 2-3 werkdagen na de fotoshoot.

Wanneer je een selectie hebt gemaakt ga ik aan de slag met jouw keuzes. Indien je meer foto’s gekozen hebt dan je pakket toelaat dan ontvang je hiervoor een betaalverzoek. Zodra de betaling verwerkt is ga ik aan de slag met de nabewerking. Ik streef ernaar om je binnen een redelijke termijn de foto’s te leveren. Dit kan variëren, maar meestal ontvang je de foto’s binnen 2 tot 3 weken na de shoot.

Als het weer niet meewerkt op de geplande dag van de fotoshoot, zullen we samen beslissen of we de shoot verplaatsen naar een andere datum of een alternatieve locatie zoeken. 

Als je de fotoshoot wilt annuleren of verzetten, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Ik begrijp dat er onvoorziene omstandigheden kunnen zijn. Houd er rekening mee dat er mogelijk annuleringskosten van toepassing zijn, afhankelijk van het tijdstip van de annulering. Ik heb natuurlijk wel een plaatsje voor jullie vrijgehouden.

Ja, je mag zeker je eigen props of accessoires meenemen naar de fotoshoot. Het toevoegen van persoonlijke items kan een extra betekenis geven aan de foto’s. We moedigen jou juist aan om ideeën te delen en eventuele props of accessoires mee te nemen die je graag wilt gebruiken.

Ja, we kunnen foto’s bewerken in een specifieke stijl, afhankelijk van je voorkeuren. Tijdens het kennismakingsgesprek kun je ons laten weten welke stijl je verkiest en we zullen ons best doen om aan je wensen tegemoet te komen tijdens het bewerkingsproces.

Ja, je hebt het recht om de foto’s welke voorzien zijn van logo te delen op sociale media, tenzij anders overeengekomen. We stellen het op prijs als je ons bedrijf tagt of vermeldt wanneer je de foto’s deelt, maar dit is niet verplicht.

Foto’s zonder logo mogen NIET online geplaatst worden zonder schriftelijke toestemming!

Ja, je kunt foto’s bijbestellen nadat de shoot is voltooid. We bewaren alle bestanden van de shoot*, dus je kunt op elk moment extra afdrukken of digitale bestanden bestellen. Neem contact met ons op en we helpen je graag verder met nabestellingen.

* Tot zeker 1 jaar na de fotoshoot blijven de foto’s bewaard. Hierna kan het voorkomen dat de foto’s niet meer nabesteld kunnen worden. Zorg zelf dan ook altijd voor een back-up van de bestanden.

Ja, zeker! Er zijn verschillende afdrukmogelijkheden aan, zoals fotoprints, canvasafdrukken en afdrukken op bijvoorbeeld (plexi)glas. Mocht je interesse hebben in afdrukken dan kunnen we de verschillende opties bespreken en zal ik jou helpen bij het kiezen van de beste afdrukken voor jouw behoeften.

Let's connect

Handige linkjes

© Daphne Design & Fotografie 2022   |   Made with ♡   |   Algemene voorwaarden