Algemene voorwaarden

Bij het gebruik maken van mijn diensten ga je hier automatisch mee akkoord.
Naam:Daphne Design & Fotografie
Websites:www.daphne-design.nl
www.facebook.com/DaphneDesign
www.instagram.com/daphne.design.nl
E-mailadres:daphne-design@hotmail.com
1. Algemeen

1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle producten en diensten van Daphne Design & Fotografie.
1.2 Bij het afnemen van een product of bij het gebruik maken van mijn diensten ga je automatisch (stilzwijgend) akkoord met deze voorwaarden.
1.3. Deze algemene voorwaarden kunnen op ieder gewenst moment worden aangepast door Daphne Design & Fotografie zonder vooraf dit kenbaar te maken.
1.4 Daphne Design & Fotografie behoudt het recht de website, tarieven, afspraken en informatie ten alle tijden aan te passen zonder dit vooraf kenbaar te maken.
1.5 Daphne Design & Fotografie kan in geen geval aansprakelijk worden gesteld bij lichamelijke dan wel materiele schade veroorzaakt tijdens de fotoshoot. Gebruik maken van mijn diensten is geheel op eigen risico.

2. Fotoreportages

2.1 Bij het boeken van een fotoshoot bij Daphne Design & Fotografie heb je voor een bepaalde stijl gekozen omdat deze jou aanspreekt. Daphne Design & Fotografie is vrij om dit naar eigen artistieke kennis en inzicht toe te passen tijdens de fotoshoot.
2.2 Daphne Design & Fotografie is vrij te bepalen welke foto’s getoond worden. Het is dan ook niet mogelijk een beroep te doen op foto’s welke volgens Daphne Design & Fotografie niet door de selectie komen.
2.3 Binnen 2-3 werkdagen zal er een voorproefje en link naar het keuze album toegestuurd worden per e-mail.
2.4 Binnen 3 weken (15 werkdagen) na het doorgeven dan de keuze volgen de resterende foto’s. Deze zullen verstuurd worden middels WeTransfer. Dit gebeurt per e-mail of middels downloadlink per Whatsapp.

Dieren tijdens een fotoshoot
2.6
Train jouw dier (paard/hond) zodat deze op de gewenste plaatst gedurende enige tijd stil kan blijven staan/zitten. Indien jouw dier niet stil wil staan/zitten, kan dit sterk van invloed zijn op de kwaliteit van de foto’s.
2.7 Zorg dat de dieren klaar zijn wanneer de Daphne Design & Fotgorafie komt. Indien er gewacht moet worden omdat de dieren niet ‘schoon’ zijn en de shoot hierdoor langer duurt kunnen er extra kosten in rekening gebracht worden.

3. Boekingen

3.1 Het boeken van een fotoshoot kan via: het formulier op de site of per mail.
3.2 Eventuele reiskosten zijn niet bij de prijs inbegrepen.
3.3 Een prijsopgaaf is geheel vrijblijvend, tenzij anders vermeld. Daphne Design & Fotografie heeft het recht tot 2 dagen na verstrekken van prijsopgaaf deze te herroepen.
3.4 Bij het boeken van een fotoshoot dienen de kosten op voorhand te worden voldaan, tenzij anders besproken.
3.5 Het boeken van een fotoshoot is niet vrijblijvend. Daphne Design & Fotografie houdt een tijdsvenster vrij waarin geen andere afspraken geboekt kunnen worden. Bij het eventueel annuleren wordt er 25% van het betaalde bedrag ingehouden (m.u.v. reiskosten deze zullen 100% terug betaald worden).
3.6 Het weer is onstabiele factor. Zodra het bewolkt en zonnig is kan de fotoshoot gewoon plaatsvinden. Indien het gaat regenen zal de fotoshoot gratis verplaatst worden. In overleg zal er een nieuwe datum afgesproken worden. Indien er gekozen wordt de fotoshoot te laten doorgaan (ondanks regen) en toch last-minute niet door kan gaan worden zullen de gemaakte kosten (door Daphne Design) te worden vergoed.
3.7 Een fotoshoot is speciaal voor jou persoonlijk gemaakt. Teruggave van geld is daarom ook in geen enkel geval mogelijk.
3.8 Niet goed, shoot terug grantie! Indien de fotograaf niet tevreden is over de resultaten en deze niet voldoen aan de standaard van Daphne Design, zal de fotoshoot kostenloos opnieuw ingepland worden.

4. Betalingen & Levertijd

4.1 Door een fotoshoot te boeken ga je automatisch met deze voorwaarden akkoord. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle bestellingen/reserveringen, tenzij anders schriftelijk overeengekomen met beide partijen.
4.2 De levertijd kan per product verschillen. Indien gewenst kan er een verwachte levertijd opgevraagd worden.
4.3 Fotoproducten zijn fragiel. Het versturen van producten middels normale post is dan ook volledig op eigen risico. Daphne Design & Fotografie raadt aan de producten middels brievenpakket toe te sturen. Hierdoor kunnen de producten beter beschermd worden teven eventuele schade bij transport.
4.4 Fotoproducten zijn speciaal voor jou persoonlijk gemaakt. Teruggave van geld is daarom ook in geen enkel geval mogelijk.

5. Cadeaubonnen

5.1 Het is mogelijk om bij Daphne Design & Fotografie een cadeaubon te kopen.
Cadeaubonnen zijn er al vanaf €10,00 of door een door jou te bepalen bedrag.
5.2 De cadeaubon kan niet retour genomen worden en is niet inwisselbaar voor contanten.
5.3 De cadeaubon staat altijd op naam van de ontvanger. Indien de ontvanger niet in de gelegenheid is om de cadeaubon te verzilveren dan is het mogelijk deze cadeaubon door te geven aan iemand anders. Dit dient schriftelijk te worden doorgegeven voordat de cadeaubon doorgegeven word.
5.4 De cadeaubon is 1 jaar geldig.
5.5 De cadeaubon kan uitsluitend ingeleverd worden op fotoshoots en fotoproducten.
5.6 De cadeabon is niet inwisselbaar op andere cadeaubonnen, reiskosten of verzend- en verpakkingskosten.
5.7 De waarde van de cadeaubon zal als korting verrekend worden met het totaal te betalen bedrag.
(uitzonderingen hierop zie artikel 5.6).
5.8 Een cadeaubon kan maar 1 keer gebruikt worden voor de volledige waarde. Er wordt geen geld retour gegeven indien de totale waarde lager ligt dan de waarde van de cadeaubon. Het reseterende bedrag zal automatisch komen te vervallen.
5.9 Indien je in het bezit bent van meedere cadeaubonnen dan zijn deze te combineren. Geef dit vooraf duidelijk aan!
5.10 Geef bij het boeken duidelijk aan als je gebruik wilt maken van één of meedere cadeaubon. Dit kan door het nummer van de cadeaubon door te geven tijdens het boeken.
5.11 Het is niet mogelijk een nieuwe cadeaubon aan te schaffen met een bestaande cadeaubon.
5.12 De voorwaarden kunnen altijd aangepast worden door de fotograaf.

6. Klachten, Aansprakelijkheid & Verantwoordelijkheid

6.1 Klachten betreffende het geleverde werk dienen zo snel mogelijk (uiterlijk binnen 10 werkdagen) schritelijk kenbaar gemaakt te worden bij de fotograaf. De fotograaf zal samen gaan kijken voor een gepaste oplossing.
6.2 Het is in geen enkel geval mogelijk om geld terug te eisen. Bij ontevredenheid kan er wel een nieuwe afspraak gemaakt te worden om alsnog het gewenste doel te bereiken. Dit is enkel mogelijk indien er voldaan is aan punt 6.1.
6.3 De fotograaf is in geen enkel geval verantwoordelijk voor lichamelijke dan wel materiele schade. Er kan dan ook in geen enkel geval een (schade)claim gelegt worden op fotograaf in welke vorm dan ook.
6.4 Als model ben je zelf verantwoordelijk voor jezelf en jouw eigendommen tijdens de fotoshoot. Schade aan jezelf, jouw eigendommen en/of aan andere in de breedste zin van het woord kan op geen enkele wijze verhaald worden op de fotograaf.
6.5 Het gebruik maken van de diensten van Daphne Design & Fotografie is volledig op eigen risico.

7. Auteursrechten & Publicaties

7.1 Auteursrechten (en andere rechten die door de Nederlandse wet aan de fotograaf toegeschreven worden) van alle fotoshoots blijven altijd in het bezit van Daphne Design & Fotgorafie.
7.2 Op alle door Daphne Design geleverde foto’s rusten auteursrecten. Bij het kopen van foto’s (digitaal of print) koop je enkel de foto dus niet de rechten. Indien je een foto wilt publiceren dan moet dit altijd vooraf schriftelijk aangevraagd worden bij Daphne Design. Zonder toestemming mogen de foto’s zonder logo niet gepubliceerd worden.
7.3 Bij een toestemming van publicatie ontvang je een persoongebonden bewijs van akkoord (vor publicatie). Daphne Design & Fotografie kan op elk gewenst moment vragen het akkoord bewijs te tonen.
7.4 Ieder akkoord voor publicatie is persoongeboden. Bij bijvoorbeeld verkoop van je paard heeft de nieuwe eigenaar niet dezelfde rechten voor publicatie. De nieuwe eigenaar za zelf de foto’s dienen te kopen voor zowel digitale als print bestanden.
7.5 Op alle fot’s van Daphne Design & Fotografie rusten auteursrechten. Het is daarom niet toegestaan deze producten te vermerederen of te publceren zonder voorafgaand schriftelijke toestemming van Daphne Design & Fotografie.
7.6 Daphne Design & Fotografie mag naar eigen inzicht de foto’s gebruiken, verkopen aan derden, verveelvoudigen en publiceren voor zowel non-commerciële als commreciële doeleinden. Bij publicatie is Daphne Design & Fotografie niet verplicht dit te melden aan de eigenaar, als wordt indien mogelijk alles aan gedaan jou op de hoogte te houden van eventuele publicaties.
7.7 In verband met de AVG-wet worden foto’s waarbij een persoon herkenbaar in beeld is niet online gepubliceed zonder schriftelijk toestemming van het model.
7.8 Foto’s van dieren mogen zonder toestemming ten alle tijden gepubliceerd worden door Daphne Design & Fotografie.
7.9 Foto’s welke voorzien zijn van watermerk/logo van Daphne Design & Fotografie mogen gebruikt worden op sociale media.
7.10 Ieder gebruik van beeldmateriaal waarbij geen toesteming is gegeven voor publicatie wordt gezien als inbreuk op het auteursrecht van Daphne Design & Fotografie. Bij inbreuk van auteursrecht volgt er een vergoeding van tenminste 3x de gebruikelijke kosten met een minimun van €200,00.

© Daphne Vermeulen | Alle rechten voorbehouden.