Meest gestelde vragen
Antwoord niet gevonden? Neem vrijblijven contact met mij op.

Algemene vragen
Afgezien van de tijd en het werk tijdens een fotoshoot komt er veel meer bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan de voorbereidingen voorafgaand een fotoshoot, het uitzoeken en optimaliseren (bewerken) van de foto’s en de opslag hiervan maar ook het onderhoud en afschrijving van de camera- en computerapparatuur en natuurlijk niet te vergeten mijn kennis en ervaringen op te blijven doen doormiddel van trainingen volgen.

Helaas ben ik op dit moment niet in het bezit van een fotostudio. Dit betekend dat alle foto’s op locatie plaatsvinden. 

Benzine zelf is misschien niet zo duur maar helaas heeft mijn auto ook de nodige onderhoud nodig. Bovendien zit er in de reiskosten een deel van de reistijd berekend, want ook dat zijn werkuren. Het kan voorkomen dat ik 1 uur in de auto zit om op afgesproken locatie te komen, in deze tijd had ik ook een fotoshoot kunnen inplannen. Zie je op tegen de reikosten? Je bent meer dan welkom bij mij in de omgeving. Hier in de omgeving zijn tal van mooie natuurgebieden zoals het Nationaal park De Maasduinen (Reindersmeer), Nationaal pard De Hamert, Overloonse Duinen, Vlakwater of bijvoorbeeld de Ballonzuil. Door een locatie bij mij in de buurt te kiezen kun je besparen op de reiskosten.

Alle foto’s gemaakt door Daphne Design & Fotografie blijven eigendom van Daphne Design & Fotografie. Het doorverkopen of gebruiken van deze foto’s voor promotionele doeleinden zonder toestemming is niet toegestaan. 

Meer informatie over het auteursrecht lees je in de algemene voorwaarden.

De fotoshoot

De duur van de fotoshoot is afhankelijk van het gekozen pakket. Twijfel je over de tijd of wil je dat een fotoshoot langer duurt dan kun je altijd extra tijd bijboeken.

Wat leuk dat je een fotoshoot wilt boeken bij Daphne Design & Fotografie! Het boeken van een fotoshoot kan via het formulier op deze pagina, middels een berichtje via mijn contactpagina of door een mail te sturen naar daphne-design@hotmail.com. Na het versturen zal ik zo snel mogelijk contact met jou op om jouw wensen en verwachtingen te bespreken en de afspraak te bevestigen.

Ik ben te boeken op zaterdag en zondag. In de lente- en zomermaanden (wanneer het langer licht is) fotografeer ik ook tijdens doordeweekse avonden. Tijdens en mogelijkheden zijn op basis van beschikbaarheid.

Voor speciale fotoshoots (zoals bijvoorbeeld bruiloften, een afscheidsreportage of een begrafenis) is het zeker een mogelijkheid om op doordeweekse dagen een afspraak te maken. Neem hiervoor tijdig contact op om er zeker van te zijn van mijn beschikbaarheid.

Wat jammer dat je toch niet meer kunt op de afgesproken dag! Tot 5 dagen voor de afgesproken datum is het mogelijk de fotoshoot kosteloos te annuleren of verzetten. Indien je binnen 5 dagen de fotoshoot wilt annuleren of verzetten ben ik helaas genootzaakt om 25% van de fotoshoot kosten in rekening te brengen (reiskosten niet meegenomen).

Er zijn uitzonderingen, bij ziekte of slecht weer is het mogelijk de fotoshoot kosteloos te verzetten.

Bij regen (m.u.v. motregen en enkele spatjes) zal de fotoshoot kosteloos worden verplaatst. Dit geldt ook bij onweer en (zwarte) storm. Bewolking is geen reden om tot verplaatsing van de fotoshoot. 

De eindbeslissing voor het verzetten ligt altijd bij de fotograaf. Uiteraard zal er altijd overleg plaatsvinden.

Over het algemeen probeer ik binnenlocaties te vermijden. Als fotograaf ben ik afhankelijk van de hoeveelheid licht. Hoe groter de groep hoe meer licht in nodig heb. Hoewel een huis op het eerste oog licht lijkt weet ik uit ervaring dat dit helaas toch anders is voor de camera. Als fotograaf wil ik goede kwaliteit kunnen leveren, daarom zullen de fotoshoots in geval van regen verplaatst worden (zie boven).

Enkel lifestyle en newbornshoots kunnen plaatsvinden in huis.

Digitale foto's

Nadat de fotoshoot heeft plaatsgevonden probeer ik zo snel mogelijk jullie keuze album online te hebben. Bij het keuze album zitten al 3 bewerkte foto’s. Dit zodat jullie al een idee kunnen krijgen hoe jullie foto’s eruit komen zien zodra alles bewerkt is.

Zodra alle foto’s bewerking zijn worden deze voor jou klaargezet in een online fotoalbum voorzien van persoonlijk wachtwoord. Dit album blijft 3 maanden online staan. Na deze 3 maanden vervalt automatisch de toegang tot het album.

Bij het boeken van een fotoshoot ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden. Hierin staat beschreven dat ik als fotograaf het recht behoud om de foto’s met logo overal te kunnen publiceren en mag ik zetten zowel online (website/Facebook/Instagram) maar ook voor print. 

Wil je liever niet dat jouw foto’s gebruikt worden voor promotiedoeleinden? Geef dit dan tijdig aan zodat ik hier rekening mee kan houden.

Uiteraard is het mogelijk extra foto’s te bestellen. Nadat de fotoshoot heeft plaatsgevonden zal er een speciaal fotoalbum worden ingericht waar jij zelf de foto’s kunt uitkiezen! Het aantal foto’s is afhankelijk van het gekozen pakket.

Voor maar € 5,00 ontvang jij al 1 extra foto (volledig bewerkt en voorzien van logo).

Nee, onbewerkte foto’s zullen nooit vrijgegeven worden. Hiervoor zijn geen uitzonderingen. Als fotograaf wil ik graag kwaliteit kunnen leveren en dit betekend dat ik met zorg alle foto’s bewerk tot het gewenste eindproduct.

Cadeaubonnen

Onze cadeaubonnen hebben een geldigheidsduur van 1 jaar.

Ja, de cadeaubon kan maar 1 keer gebruikt worden voor de volledige waarde. Er wordt geen geld retour gegeven indien de totale waarde lager ligt dan de waarde van de cadeaubon.

Onze cadeaubonnen worden digitaal toegestuurd, dit betekend dat deze na betaling binnen 36 uur verstuurd worden naar jouw aangegeven e-mailadres.

Bij de cadeaubonnen van Daphne Design & Fotografie ben je vrij om zelf een bedrag te kiezen, echter geldt er wel een minimaal bedrag van €10,00! 

Bestellingen

Het bestellen van foto’s kan tijdens de fotoshoot of daarna. Bestellen kan uitsluitend per e-mail. Het is mogelijk om foto’s op diverse manieren na te bestellen, denk hierbij aan digitale bestanden, fotoafdrukken, canvas, plexiglas of bijvoorbeeld hout.

Voor meer informatie over nabestellen klik hier.

Het online fotoalbum met alle foto’s uit de fotoshoot blijft 3 maanden online. Hierna zal toegang tot het online album automatisch komen te vervallen. 

Alle foto’s worden echter lokaal opgeslagen met een minimaal duur van 2 jaar. Hierna kunnen wij niet meer garanderen dat nabestellen mogelijk is. Het is dan ook aan te raden de foto’s zelf goed op te slaan zodra je de foto’s hebt ontvangen.

Alle producten worden met zorg voor jouw gemaakt. Dit betekend dat alle producten uniek zijn. Hierdoor kunen deze producten helaas NIET retour genomen worden.

Blijkt er iets niet naar wens te zijn? Neem dan gerust contact met mij op, ik weet zeker dat we samen tot een oplossing kunnen komen.

Zijn er nog vragen?

Zijn er nog vragen? Ask away!

Antwoord op jouw vraag niet gevonden? Neem vrijblijvend contact met mij op! Dit kan door een mail te sturen naar daphne-design@hotmail.com of via het contact formulier.